Sušené ovoce

V tropických a subtropických plodinách je hodně cukru. Nemá ale nic společného s cukrem z cukrové třtiny nebo z cukrové řepy a dokonce jej mohou používat i diabetici. Díky slunečnímu svitu se tvoří v průběhu růstu uvnitř plodu a dodává výbornou sladkou příchuť. Kiwi, manga, nektarinky, quavas, jackfruit (Tropický asijský strom s plody vážícími až 27 kg), starfruit jsou všechno subtropické plodiny, vhodné k sušení. Zatím se ale moc nepoužívají, proto bude lepší o nich více nepsat.

 

V zemích původu, například na Filipínách nebo v JAR, se prodává sušené mango. Ale na 20 tunovou zakázku sušené plodiny spotřebujete 450 tun čerstvé plodiny. Takže cena bude vždy velkou překážkou. Kiwi by mohly mít větší šanci, ale ještě neproběhly žádné vyraznější obchody.

 

Bigarreaux, pomerančové slupky (odřezky) a „sucade“ (kandované ovoce, kompot) jsou kandované plody, často používané v pekařství. Vlastně se nepoužívají žádné „přírodní“ produkty. Proto jim dále nebudeme věnovat pozornost.

 

Nabídka sušeného ovoce.

↑ nahoru